MENU
Головна » 2015 » Квітень » 15 » Обговорення державного бюджету 2015р.
11:57
Обговорення державного бюджету 2015р.
Державний бюджет 2015р. - актуальна тема для кожного громадянина України, оскільки від його показників залежить розвиток економіки, малого та середнього бізнесу, а як наслідок проведення реформ освіти, медицини тощо.

Пропоную в даній темі висловити свої думки з приводу буджету 2015 року.
 
 
Держбюджет-2015 збереже вплив олігархів на економіку та політику – Сергій Таран
Проект Державного бюджету на наступний рік свідчить про те, що олігархи і надалі матимуть величезний вплив над економіку та політику країни.

Про це у прямому ефірі телеканалу «112 Україна» заявив політолог, член Ради партії «ВОЛЯ» Сергій Таран.

На його думку, такий варіант бюджету дозволяє олігархам зберегти корупційні схеми та ставить під питання проведення реформ.

Відтак, каже експерт, блокуватимуться будь-які принципи конкуренції, і за проведення необхідних реформи заплатить не великий бізнес, а прості громадяни.

«Однак без проголосованого бюджету нам буде дуже важко отримати міжнародну фінансову допомогу. Є вимоги міжнародної спільноти, є очікування бізнесу. Виходячи з цього, можна припустити, що бюджет до Нового року ми таки отримаємо», - зауважив він.

«Інша справа, що варіант, про який знає громадськість – виглядає достатньо сумно, адже економія витрат буде відбуватися за рахунок звичайних громадян, а не за рахунок надходжень до бюджету від олігархічних кіл», - зазначає політик.

Він також вважає, що бюджет 2015 року стане викликом для країни, адже не передбачає механізмів, які б дали змінити структуру економіки у бік розвитку малого та середнього бізнесу.

«Відповідно до такого бюджету збережуться монополії і буде повна відсутність конкуренції – це буде найбільшими проблемами», - резюмував політолог.
 
джерело:volya.ua/news/1003
Держбюджет 2015" - боротьба партії "ВОЛЯ"

Друзі, однодумці! 

Зараз йде війна навколо Державного бюджету 2015 року. І або ми її переламаємо і з 2015 року почнеться “деолігархація” країни, або отримаємо бюджет з ударом по найбідніших людях: освітянах, пенсіонерах, студентах і з подальшим існуванням касти недоторканих дерибанщиків країни! 

У Держбюджеті 2015 планується:
- скасувати стипедії,
- звільнити вчителів і збільшити для них навантаження,
- скасувати пільги на проїзд всім категоріям,
- принипити безкоштовне харчування в лікарнях і для учнів 1-4 класів,
- скоротити кількість шкіл, дитячих садочків, закладів позашкільної освіти, пільг на комунальні послуги та багато іншого. 

Оригінальні тексти документів Кабміну про скорочення соціальних виплат: 
Текст доручення Кабміну: http://sharij.net/7367
Детальна таблиця http://sharij.net/7428
Спрощена картинка по урізаннях - у додатку. 

Позиція, яку займає партія “ВОЛЯ” є наступною: перед тим, як скорочувати пільги і виплати для найбідніших верств, треба розібратися з монополіями, олігархами та офшорами, створити умови для того, щоб люди могли заробляти гроші. 

Ми вимагаємо прийняти такі законопроекти одночасно з голосуванням за бюджет, які його таким чином наповнять за рахунок олігархів (які зараз і далі грабують і платити не хочуть!!!): 

+ 15 млрд. грн – приватизаційна дооцінка на 30%.
Змусити Ахметова, Новінського, Фірташа і Суркіса доплатити за підприємства, придбані ними в 2010-2014 роках у держави за безцінь: «Укртелеком» , 13 обленерго, 18 обл- і міськгазів, 6 гірничо-збагачувальних фабрик, Харківська ТЕЦ-5 та інші об’єкти.
Закон “Про приватизаційний компроміс” 

+ 2,1 млрд. грн – змусити Коломойського виплатити дивіденди від 51% «Укрнафти», що належить державі, за останні 5 років. 
Зміна до ЗУ “Про акціонерні товариства” 

+ 1,1 млрд. грн – змусити менеджмент Коломойського в «Укрнафті» виплатити податок, передбачений за видобуток вуглеводної сировини, за попередні 2 роки 
Постанова Уряду 

+ 7,7 млрд. грн – отримати за рахунок підвищення ставки роялті за користування надрами при видобутку нафти і газу на 15-25%.
Зміни до Податкового і Бюджетного кодексів 

+ 8-11 млрд. грн. – отримати від ліквідації субсидій і побічних трансфертів для приватних вугільних шахт і компаній
Зміни до Бюджетного кодексу 

+ 70-80 млрд. грн – отримати від скасування “пільги для олігархів” (такі галузі як газ і нафта, метал, руда, зернові платять податки за пільговою ставкою). Юридично це введення в дію Закону України «Про трансфертне ціноутворення», припиненого влітку 2014 року.
Зміни до ЗУ “Про трансферне ціноутворення” 

+ Близько 100 млрд. грн. – отримати від ухвалення Закону «Про виведення капіталів з офшорних зон» 
Підтримка законопроекту “Батьківщини” про офшори. Власного не подаємо. 

Ми точно розуміємо, щоб без суспільного тиску нас знову “нагнуть” і це буде колосальний втрачений шанс.
Переглядів: 212 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar